Opaal, beter dan de zeven zussen?
De serie dochters van de oceaan is een nieuwe serie over vier zussen. De serie bestaat dan ook uit 4 delen Iedere dochter erft een ring van hun moeder met een steen erin. Opaal is het eerste deel van deze gloednieuwe serie. Zal dit boek aan mijn verwachtingen voldoen? Is dit boek net zo goed als De Zeven zussen van Lucinda Riley of is dit een boek van een totaal ander kaliber? Naar mijn idee is het zelfs beter. Vanaf de eerste zin boeit het boek en wil je verder lezen. Na iedere bladzijde wil je meer en je kunt het boek niet wegleggen. Dit boek voldoet zeker aan mijn verwachtingen, wat een pareltje.
Op de voorkant van het boek staat in het kort omschreven waar het boek over gaat: vier zussen, vier ringen een alles bepalend geheim.
Alvorens het verhaal begint zie je een stamboom van Charles Blackmore en zijn nazaten. Ook is er een kaart van werelddelen waar het verhaal zich afspeelt. Het boek heeft drie verhaal lijnen. Het verhaal over Iris speelt zich af in het verleden, het verhaal van Roz en het verhaal van Finn spelen in het heden. Dit is totaal niet storend want iedere verhaallijn vertelt het verhaal uit een andere hoek en komen op een verrassende manier samen. Uiteraard is een en ander voorspelbaar maar hoe de afloop tot stand komt blijft een verrassing. Gaandeweg het verhaal ontdek je steeds meer over de nazaten van Charles Blackmore. Zeer zeker een aanrader.