Terug in de tijd van druïden, magie en een ruig landschap

Miss XvM Miss XvM
29 mrt 2023

De Koning van Cornuaille

Wat was dit een heerlijk boek om te lezen en helemaal in op te gaan.

Door het voorwoord voelde ik me helemaal thuis in het ruige landschap. In gedachten nestelde ik me ook in de wortels van de oude boom en keek ik uit op de baai met de onstuimige zee. Tussen de regels lees je dan: ‘Zo onstuimig; naar de overkant zou ik (of beter gezegd de hoofpersoon Gwen) niet meer gaan.

De eerste episode speelt zich af aan de andere kant van die ruige zee, Brittannië / Schotland.
Gwen groeit daar op, leert jagen en andere vaardigheden en komt in dienst van het hof.
Voor mij was het even wennen om in een compleet andere tijd te duiken; de 5e eeuw na Christus. De Keltische rituelen mengen zich met het Christendom. Daarnaast zijn er de seizoensfeesten, eigen jaartelling en de druïden.

Tijdens de eerste episode raakte helemaal vertrouwd met Gwen, het landschap (bekijk de voorkant van het boek!) en genoot ik van elke gebeurtenis. De verteller van het verhaal heeft een mooie beschrijvende schrijfstijl waardoor ik in heldere beelden fantaseerde over de omgeving, kleding, wapenuitrusting en al het andere in het dagelijkse leven van Gwen.

Na het slot was het bijzonder boeiend om nog een keer de proloog te lezen waarin Gwen terugkijkt op haar leven. Ik zou dan ook in zo’n gemoedstoestand over de zee naar mijn geboortegrond kijken.

Ik kijk uit naar een vervolg!

Meer recensies van Miss XvM