droomvakantie

mscvd mscvd
25 mrt 2021

Een verliefde eland die Ulysses heet, heerlijk geurende kaneelbroodjes, het pittoreske bergstadje Moose Springs, een norse cafébaas en gevaarlijke Growly Bears. De ingrediënten voor een heerlijk boek.
Droomvakantie is het debuut van Sarah Morgenthaler, schrijfster van de Moose Springs Alaska serie. In deze feelgoodserie probeert ze het beste uit twee werelden te halen, want naast schrijfster is ze ook geoloog en doorheen het boek, komt haar liefde voor de natuur mooi tot uiting. Met deze zeemzoete roman opent ze een hele nieuwe wereld rond een gezellig en klein stadje in Alaska.
Zoey Caldwell is eerder een verlegen type. Ze houdt van lezen, van de natuur en ze heeft altijd een grote bril op haar neus. Helemaal bovenaan haar verlanglijstje staat een reis naar Alaska. Haar grote droom gaat in vervulling en tijdens een uitje met haar vriendin Lana, ontmoet ze Graham.
Graham Barnett is een humeurige local die café The Tourist Trap uitbaat. In zijn vrije tijd houdt hij ervan houtblokken te bewerken met een kettingzaag. Hij heeft een bloedhekel aan alle toeristen, maar wanneer hij Zoey ontmoet, komt daar na lange tijd toch enige verandering in.
Met prachtige beschrijvingen en charmant opgebouwde zinnen, voert Morgenthaler ons mee op het trage ritme van Moose Springs. Ze gidst ons als het ware doorheen het boek en we leren de personages geleidelijk aan beter en beter kennen. We zien de liefde tussen de twee hoofdpersonages openbloeien en hoe Zoey gaandeweg wordt opgenomen in de hechte gemeenschap. De vlotte, toegankelijke schrijfstijl zorgt er ook voor dat dit een boek is om bij weg te dromen onder een dekentje en met een warm tasje thee. Ook is het boek geschreven met gevoel voor humor, wat maakt dat het luchtig blijft.
Vaak wordt er nadruk gelegd op de pracht en de kostbaarheid van de natuur, dit zet de lezer misschien aan om de natuur met nog meer zorg en respect te behandelen. Er wordt ook positief gekeken naar de liefde. Ze zal haar weg vinden, hoe moeilijk deze ook mag zijn. Sommige mensen worden hier hoopvol en optimistisch door, terwijl anderen het naïef vinden. Het hoofddoel van Morgenthaler is de lezer laten meegenieten van de liefde tussen twee mensen en de prachtige natuur van Alaska. Ze wil ons bovenal een knus en warm gevoel bezorgen.
Het is een zeer geslaagd boek. Er werden leuke beelden geschetst, er was een mooie verhaallijn en hier en daar was er een humoristische passage. Soms miste er wat vernieuwing en originaliteit. Het was soms te voorspelbaar. Ook waren sommige passages onrealistisch, maar af en toe dromen kan geen kwaad. Een mooi debuut van een jonge schrijfster. Het begin van iets belovend…

Meer recensies van mscvd