Een geweldige debuut over Afrikaanse folklore
Wat was dit een goed boek! Van liefde tot goede wordbuilding, dit verhaal heeft alles dat volgens mij een goed YA-fantasty boek maakt. Een van de beste dingen van het verhaal is dan ook hoe de wereld tot leven komt. Dit boek had beschermgoden, mythische wezens, een feest dat een keer in de 50 jaar is en allemaal uitdagingen. Het boek is in twee perspectieven geschreven: die van Malik en Karina. Op het eerste gezicht lijkt het alsof deze twee niet veel met elkaar te maken hebben, maar hoe verder je leest, hoe meer overeenkomsten je ziet tussen de twee karakters. Dit is niet je standaard YA boek waarin de jongen met traumas handelt door sarcasme, maar in dit boek wordt echt laten zien dat Malik anxiety en paniekaanvallen geeft. Karina is een tegenpool van Malik, maar eigenlijk toch wel hetzelfde. Karina maakt het verhaal heel interessant, doordat ze super impulsief is. Dit boek is echt een aanrader als je eens een ander soort YA-fantasy boek wil lezen, als je houdt van goede wordlbuilding en als je houdt van een karakter waarin je jezelf zou herkennen en als je houdt van een sterke protagonist die er alles voordoet om haar doel te bereiken.