Kleurrijke historische roman

MyrthevStralen 05 maart 2023
Het levensverhaal van Gwen, het hoofdpersonage in De Koning van Cornouaille, neemt je letterlijk en figuurlijk mee op reis. Zij leeft in de 5e eeuw na Christus in het noorden van Brittannië (het huidige Schotland). Zij krijgt de kans om aan het hof te mogen werken. Dit is de start van een bewogen leven met bijzondere ervaringen en gebeurtenissen. De schrijfster heeft duidelijk veel aandacht besteed aan het beschrijven van de omgeving, sfeer, kleuren en emoties. Voor mij persoonlijk zorgde dit ervoor dat het verhaal echt tot leven kwam. Heel fijn is dat het verhaal uitnodigt tot doorlezen. Aan het eind van elk hoofstuk wordt een bepaalde spanning opgebouwd waardoor je wil weten hoe het verder gaat. Als fervent lezer van thrillers was ik hier positief door verrast. Ook komt goed naar voren dat de schrijfster onderzoek heeft gedaan naar de historische feiten. De gedetailleerde beschrijvingen van omgeving en gebruiken geven een mooi tijdsbeeld. De Koning van Cornouaille is een kleurrijke mix van geschiedenis, spanning en zelfs een vleugje magie!

Meer recensies van MyrthevStralen