Indrukwekkend
De derde hypothese- Marjon Kuipers
Deze synopsis is door AI geschreven. Dat vond ik,gezien het onderwerp, erg toepasselijk.
De derde hypothese" van Marjon Kuipers is een psychologische roman waarin een gedragsanalist, Mardi Jadee, geconfronteerd wordt met de ethische gevolgen van het AI-systeem dat ze mede ontwierp, Observer. Het systeem, bedoeld om kinderen te helpen, heeft hun levens gecontroleerd, en wanneer een meisje met een vergeten verleden verdwijnt, duikt Mardi in de duistere wereld van macht en controle, waarbij ze de grenzen tussen fictie en realiteit verkent en leert wat 'redden' werkelijk betekent.
Deze synopsis dekt de lading niet.Het boek is erg mooi geschreven en het zet je aan het denken. De traditionele vijand kan ook je vriend zijn en omgekeerd.Wat is echt en wat is fictie?Wat is redding of vergissen wij ons door onze goede bedoelingen?.
Ik vond het een erg indrukwekkend verhaal dat je niet zo maar een twee drie leest en ook niet gelijk naast je neer legt als het eenmaal uit is.
Ik dank de schrijver dat ik het mocht lezen eh ik hoop
dat veel mensen dit boek ook zullen lezen.
Ik verklaar dat ik echt ben en dat ik dit zelf heb geschreven:)( Behalve de synopsis)
Ik dank de schrijver dat ik het mocht lezen eh ik hoop
dat veel mensen dit boek ook zullen lezen.