Lord of the rings vibes

Nanouk Kira Nanouk Kira
9 mrt 2023

Hier en daar hoorde ik al dat dit boek Lord of the rings vibes had. Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Het is een verhaal met veel fantasie, dreiging van duistere krachten en veel verschillende rassen en wezens.
De tocht die de personages maken verloopt vlot qua schrijfstijl - niet altijd vlot qua gebeurtenissen, want er is behoorlijk wat gevaar - dat maakt dat het boek makkelijk en snel te lezen is, en vooral érg leuk.

Naast de zeer vlotte schrijfstijl is een groot verschil met Lord of the rings dat er veel meer vrouwelijke hoofdpersonages in zitten, en dit zijn voor het grootste deel ook nog eens echt leuke personages. Zelfs het hoofdpersonage Emervia is ondanks dat ze vrij naïef is in het begin niet vervelend, iet was ik wel heel vaak zie bij zulk soort personages. Emervia is op haar manier erg down to earth en dat is een verademing. Door de flaptekst zou je een beetje bang kunnen zijn dat het het zoveelste uitverkoren personage met verborgen krachten is dat op zoek is naar meer. In zekere zin is ze dat ook, maar ze is absoluut niet "het zoveelste". Ze is super sympathiek.

Ik verwachtte wel van dit boek te gaan genieten en ik was super benieuwd, maar het heeft mijn verwachtingen toch nog overtroffen. Ik kijk enorm uit naar het volgende deel!

Meer recensies van Nanouk Kira