Nog één keer terug naar die fijne straat in Maastricht.

nathieleest nathieleest
4 apr 2026

Voor de liefhebbers van fijne feelgoodseries: dit is er weer zo eentje waar je helemaal in wil verdwijnen.

Gemaakt voor elkaar is het derde en laatste deel in de serie “Voor elkaar”. En geloof me: dit is zo’n serie die je echt vanaf het begin moet lezen. Tegen de tijd dat je dit deel bereikt, voelt die straat in Maastricht bijna als een tweede thuis en wil je eigenlijk gewoon aanschuiven bij deze vriendengroep.

In dit laatste deel volgen we Mick, de broer van Lara, die nog elke dag de gevolgen draagt van keuzes uit zijn verleden. Daarnaast leren we Isa kennen, die haar grote droom waarmaakt door de winkel van haar oudtante over te nemen. Maar waar een droom uitkomt, zit ook een randje verdriet, want het gemis van haar beste vriendin is altijd aanwezig.

Wanneer Isa en Mick elkaar ontmoeten, botst het meteen. Zij vindt hem vooral veel praatjes hebben, hij vindt haar nogal zuinig. Maar zoals dat gaat… hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe meer die eerste indruk begint te schuiven. Tot het verleden zich ermee bemoeit en alles ineens weer dreigt mis te gaan.

Wat zo heerlijk is aan dit boek: dit is geen standaard luchtige feelgood. Ja, er zit romantiek in, maar het verhaal heeft echt meer lagen. Thema’s als zelfliefde, vergeving en het loslaten van wat geweest is, lopen mooi door het verhaal heen zonder zwaar te worden.

Doordat het verhaal afwisselend wordt verteld vanuit Isa en Mick, kruip je echt in hun hoofd. Je voelt hun twijfel, hun groei en ook hun worstelingen. En juist dat maakt het zo’n verhaal dat blijft hangen.

En dan Maastricht… de setting is echt een heerlijk. De sfeer spat van de pagina’s en als je de stad een beetje kent, zie je het allemaal zo voor je. Fijn ook dat je de oude personages weer tegenkomt in dit derde verhaal.

Eerlijk: ik wilde eigenlijk nog helemaal geen afscheid nemen van deze serie.
Een mooie, gelaagde feelgood over twee mensen die allebei hun eigen bagage dragen, maar toch durven te kiezen voor een nieuwe kans. Een dikke 4,5 sterren.