Verteller van het echte verhaal
Het boek ‘Van crisis naar zelfcompassie’ heeft me geraakt. De auteur neemt de lezer mee langs het (herstel) proces van meerdere burn-outs en biedt daarmee een intiem inkijkje in haar leven. Ik vind het bijzonder knap dat ze in staat is om tijdens een burn-out een boek te schrijven. Daarnaast is dit boek een verademing naast het lezen van veel zelfhulpboeken. Dit boek komt namelijk niet met standaard tips aanzetten wat je zou ‘moeten’ doen om weer beter te worden. Dit boek beschrijft precies de situatie zoals het is, zonder het te romantiseren. Dat maakt ook meteen dat het soms confronterend kan zijn om stukken te lezen waardoor ik het boek met regelmaat even weg heb moeten leggen.
Ik vind het boek een aanrader voor iedereen die te maken heeft met thema’s als burn-out, angststoornis, overprikkeling en hoogsensitiviteit. Maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in het lezen van een ervaring van een ander. Want dat is uiteindelijk wat het boek is: een ervaringsverhaal waarbij de (zoektocht naar) eigen identiteit centraal staat.