Misleidende titel en boekpresentaties
Dit boek is zeer matig geschreven. Erg jammer dat zulke mooie en beladen onderwerpen als fertiliteit, kinder-, ouderwens en alles er omheen wederom niet goed wordt belicht, erg teleurstellend. Mijn eigen leven bestaat uit veel fertiliteitsleed en het is altijd interessant om verhalen te lezen van lotgenoten. Dit boek is duidelijk geschreven door iemand met een enorm gekwetst hart/ ego met onverwerkte trauma's die niks met het kind of de weg er naartoe te maken hebben en die duidelijk schrijft om de wereld te laten zien hoe slecht zijn ex is en hoe goed hij het zelf heeft gedaan als alleenstaande vader. Omdat het verhaal rammelt aan alle kanten wordt je als lezer toch nieuwsgierig naar meer informatie en na wat factchecking kom je er als lezer gauw achter dat het verhaal niet klopt. Hij is geen alleenstaande vader blijkt, dus weg betrouwbaarheid en zo trek je het hele boek in twijfel. Verder bestaat het boek voor de helft uit geschiedenis- en biologielessen (het hele dierenrijk wordt erbij gehaald) die niet relevant zijn in deze tijd. Het echte verhaal, of verhalen rond dit thema in deze tijd blijven onbesproken. Veel te veel ruis in dit niet samenhangend verhaal, geschreven door iemand die zich als slachtoffer neerzet. Slachtoffer door het krijgen van een kind via de door hem gekozen weg. Best jammer. Ik kocht het boek op de dag dat het uitkwam en las het in 1 keer uit, maar dit is de moeite niet waard. Echt niet.