Het duurde lang...

Onno Vijsma Onno Vijsma
31 mrt 2021

Ik ben een fanatiek Tour de France fan/volger. De eerste die ik zelf meemaakte was die met Grand Depart in Leiden in 1978.

Het meest positieve van het boek vond ik de benoemde etappeplaatsen en beklimmingen. Telkens pakte ik Google Maps erbij en zag dat de auteur zich in ieder geval in de échte Tour had verdiept.

Het verhaal zelf kabbelt maar wat voort bovendien zijn de plotwendingen en gebeurtenissen erg ongeloofwaardig. Op zich vind ik de vriendschappen en persoonlijke verhoudingen in het verhaal tussen Marc - Steve - Fiona - Matosas - Paniuk - Giraud - Lomard, etc. etc. wel een toegevoegde waarde in het verhaal.

De grote afwezige was spanning en daarmee interesse. Daarom heb ik er ook bijna 2 jaar over gedaan om het uit te lezen. Tussen enkele bladzijden door lag het boek weer weken op een stapel. Het boek was een verjaardagscadeau van mijn dochter. Eigenlijk heb ik alleen doorgelezen omdat ik het boek, voordat zij voor een half jaar stage naar Valencia zou vetrekken, uit wilde hebben. Eigenlijk was mijn doel uitlezen voor de Tour de France van 2021 zou finishen, maar dat heb ik helaas niet gehaald.

Meer recensies van Onno Vijsma