mixed feelings
Eindelijk eens een verhaal over een vrouw van middelbare leeftijd die na het overlijden van haar echtgenoot, opnieuw de liefde vindt. Het verhaal speelt zich af in Ierland. De Berlijnse Lena wordt door haar schoonzus uitgenodigd om een paar weken te logeren bij haar in Ierland. Hoewel ze er eerst tegenop ziet, besluit Lena toch te gaan. Al snel raakt ze bevriend met enkele vrouwen in het stadje en begint ze gevoelens te krijgen voor de dorpsdokter, een stugge, zwijgzame man. Lena weet niet zo goed raad met haar gevoelens en twijfelt over alles. Ze vindt troost in het maken van tassen van oude materialen en groot is haar verbazing als een gerenommeerd bedrijf haar tassen wilt verkopen. In de liefde wilt het allemaal niet zo vlotten, maar toch maakt ze de stap om Berlijn voorgoed achter zich te laten om zich te vestigen in Ierland.
Ik had de serie van Manuela Inusa gelezen en had ik gehoord dat deze auteur een beetje dezelfde schrijfstijl had, dat kon dus niet mis gaan. Helaas, ik vond de schrijfstijl hier en daar iets te afgeraffeld, soms van de hak op de tak en verhaallijnen niet goed uitgewerkt. Bijvoorbeeld de verhaallijn van de zoon van Lena, daar had de auteur best wat dieper op in kunnen gaan. Ook het einde van het boek viel mij tegen. Lena weet niet wat ze met de dorpsdokter aan moet, is hij nu wel of niet terug bij zijn ex-vrouw... Het einde had wat mij betreft ook beter uitgewerkt kunnen worden. Daarnaast zat er in de vertaling best wel wat taalfouten of in ieder geval waren er soms woorden vergeten. Desalniettemin, vond ik het wel een grote pluspunt dat het over een vrouw ging van middelbare leeftijd die opnieuw de liefde mag vinden.