Spannend en Striemend
Dit boek is zo spannend dat het me amper lukte om het weg te leggen. Misschien komt het omdat je een nooit gezien gebied betreedt. Het begint al met de opleiding van de special forces. Op TV heb je misschien "Kamp Waes" gezien, maar dat is TV. Dit is echt. En daar eindigt het nog lang niet. Na de opleiding volgt het echte werk, dat op zich al geen flauwekul is, maar dat door de komst van zoveel terroristen naar ons grondgebied nog straffer wordt. De inzet van Lio en zijn kompanen, met beperkte middelen en beperkt materiaal maar onbeperkte gedrevenheid en overgave, dwingt respect af.
En dan komt het aspect "striemend" aan bod. Want naast een pakkend relaas is dit boek ook een striemende aanklacht. De manier waarop onze staat, onze overheden, onze gezagsdragers deze mensen behandelen, daar hangt een mosselgeurtje aan. Of zeg maar: een serieuze geur, want het is gewoon schandalig en ongezien. Dankzij dit boek wordt het eindelijk blootgelegd en ik hoop dat het help om iets in beweging te zetten zodat er in de toekomst meer respect is voor onze Speciale Eenheden.
Een aanrader.