Peter Wils-3082 over Het Messias mysterie
Een boek zoals ik het graag heb: het venijn zit `em in de staart! Je wordt honderden pagina¿s meegevoerd in een wervelend verhaal vol spanning en actie. Na elk hoofdstuk wil je zo snel mogelijk weten wat er nu weer gaat gebeuren. Verschillende malen wordt je op het verkeerde been gezet, het verhaal is zeker niet voorspelbaar. Het blijft boeien tot de allerlaatste bladzijde want daar wordt pas alles duidelijk, of juist niet?! Dit puur fictieve onderwerp zet je aan tot nadenken, speculaties te maken, wat als het echt zo gebeurd is¿ wat is nu het heden, het verleden of de toekomst?
Het boek leest vlot, ondanks het aantal personages, de wisselende tijd en lokatie, het zeker niet chaotisch. Het tempo blijft erin zitten, het gaat niet vervelen ook al is het toch een hele turf. De vergelijking met De Da Vinci code is erbij gesleurd als verkoopstruck vermoed ik want inhoudelijk zijn er niet veel raakpunten, integendeel. Het verhaal is sterk genoeg op zich! De enige terechte vergelijking met Brown is dat dit boek ook bijna even goed is. Aanrader!