Royal

petite petite
12 apr 2024

Het boek leest heel erg vlot en het is makkelijk je in te leven in het mooie en pakkende verhaal dat zich tijdens de tweede wereldoorlog afspeelt. Er zijn verrassende plot-twists en mooie liefdesverhalen in terug te vinden waar je een lach van op je gezicht krijgt. Het is een mooie en ontspannend boek waar Anna toch vooral het hoofdpersonage in is. Je krijgt inzicht in haar leven, wat haar drijft, haar liefde voor paarden en haar emoties en onzekerheden. Ze is een sterke vrouw die met haar twee voeten stevig op de grond staat, ondanks haar afkomst en daarom is het zo leuk en ontspannend om te lezen. De liefdesverhalen waren eerder voorspellend maar daarom niet minder mooi. Naast het mooie en pakkende verhaal geeft het ook goed de angst van de oorlog weer en de pijn die je kan ervaren bij een verlies In de eerste hoofdstukken van het boek gaat er veel mis en is er veel miserie, heel kort op elkaar. Dit is eerder wat overdreven en dit zou misschien beter wat gespreid zijn geweest. Daarna zijn er vele hoofdstukken waar niet veel in gebeurd en dan weer heel veel op weer één hoofdstuk. Ook het einde van het boek is eerder teleurstellend, het moest en zou perfect aflopen en gezien de sfeer die doorheen het boek werd overgebracht vond ik dit niet echt nodig. Ze had het ook op een ander ‘realistischer’ einde kunnen afsluiten.

Meer recensies van petite