Rebelleren kun je leren!
Lekker vlot geschreven met prachtige quotes en praktische handreikingen om zelf aan de slag te gaan.
Rozemarijn neemt je, redelijk chronologisch en thematisch, mee in de rebellie-week in Den Haag en andere protesten waar zij, als prive-persoon, maar zeker ook als predikante, deelneemt als Rebel van CCA en Extinction Rebellion. Heel inspirerend om zelf aan de slag te gaan om op te staan tegen grote bedrijven en de regering en hoopvol omdat verstorend protesteren dus gewoon werkt! Zeer emotionerend beschrijft ze de band die ze heeft met mederebellen, de emotionele achtbaan die ze doormaakt en de lichamelijke tol die het eist. Na het lezen wilde ik naar buiten gaan en opstaan tegen het grootkapitaal en de regering om ervoor te zorgen dat de generaties na ons ook nog kunnen genieten van de schepping.
Het boek leest vlot weg, Heeft thematische hoofdstukjes en vertelt tegelijkertijd chronologisch het verhaal van Rozemarijn bij XR/CCA. Een must read voor iedereen die wil snappen waar klimaatactivisten nou voor strijden.