Advertentie
    Rani De Vadder Auteur

'Zelfs in mijn dromen is onze liefde fragiel.'

Het Zout uit je Ogen van Miriam Bruijstens is een prachtige poëziebundel. Niet alleen is de cover prachtig en spreekt de simpele illustratie en titel aan, ook de teksten in het boekje zijn zeker en vast het lezen waard. (Complimenten voor de textuur van de cover, die is erg aangenaam door het zachte reliëf).

De bundel is opgedeeld in een frisse mix van zowel poëzie als korte verhalen. Dit zorgt voor een mooie afwisseling. In het begin vond ik het best verrassend om plots een kort verhaaltje tegen te komen. De illustraties van Iris Boter zijn erg passend, ze vormen een meerwaarde bij Miriams woorden. De inhoud van de gedichten focust op alle fases van de liefde, zowel positief als negatief: prille liefde, lust, verlangen, onzekerheid, nieuwsgierigheid, verdriet, gekwetstheid en meer. Daardoor is Het Zout uit je Ogen een herkenbare bundel. Ik ben er dan ook zeker van dat andere jongeren dit boek net zo fijn zullen vinden.

'Wij zijn liefde in overvloed.'

Een aantal zinnen en gedichten grepen me bij de keel. Niet enkel door de woordkeuze, maar ook door de gevoelens. Miriams gedichten zijn rauw, soms zelfs koud en killig (op een positieve manier). Ze sleuren je mee. Opvallend is dat Miriam met weinig en vaak simpele bewoordingen toch zoveel emoties teweeg kan brengen, dat vond ik schitterend. Zo vormen de illustraties en gedichten dus een perfecte match. Dit zorgt er ook voor dat zeker lezers die nog niet erg vertrouwd zijn met poëzie toch kunnen genieten van het genre. De teksten zijn niet te moeilijk, meestal begrijpelijk, en ze bevinden zich in hun leefwereld.

Het Zout uit je Ogen is een bundel die ik graag heb gelezen. Er wordt te weinig Nederlandstalige poëzie - voor jongeren - uitgegeven. Dit boekje is een eerste stap, en ik hoop dat Miriam Bruijstens nog veel woordmagie met ons mag delen. Ik dank Best of YA voor het recensie-exemplaar.

Reacties op: Rauwe poëzie

12
Het zout uit je ogen - Miriam Bruijstens
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners