Dit boek is mijn redding geweest

Remco van der Pluijm Remco van der Pluijm
13 mrt 2022

Cornelie Egelie-Sprenger, een vrouw met een bipolaire stoornis type 1, schrijft in een makkelijke positieve manier over haar leven van verleden tot heden. In Los van elkaar te lezen hoofdstukken legt zij op een positieve en soms verdrietige manier uit hoe haar leven er uit ziet met deze ziekte.

Drie jaar geleden ben ik door dit boek er achter gekomen dat er gedurende die 9 voorgaande jaren er door meerdere psychiaters en psychologen hele verkeerde diagnoses, 'verboden' medicatie en onnodige behandelingen zijn geweest. Therapie die absoluut niet past bij mijn zelf ontdekte diagnose namelijk bipolaire stoornis type 2. Het boek De Pillendoos las ik in 1,5 dag uit en toen wist ik helaas voldoende.

Bijgestelde medicatie en zelf-acceptatie van mijn stoornis hebben mijn leven eindelijk, na 15 jaren met stabiele periodes, diepe dalen en energieke pieken, leefbaar gemaakt. Naast mijn liefdevolle familie en kennissen bedank ik Cornelie hierbij voor het schrijven van dit fantastische boek over bipolaire stoornis type 1 met gelukkig voor mijn openbaring ook een hoofdstuk over bipolaire stoornis type 2.

XXXXX

Meer recensies van Remco van der Pluijm