Geweldig boek wat je echt het dorpsgevoel laat beleven!

Romantasyreader2025 Romantasyreader2025
30 mrt 2025

Esmee woont samen met Ralph in Langeveen, een klein dorpje waar iedereen elkaar kent en alles van elkaar weet ( soms zelfs eerder dan jijzelf ).
Essie heeft niets te verbergen tot ze zich tijdens het jaarlijkse volksfeest een beetje laat meeslepen en ze ineens wél het onderwerp van de dorpsroddels is.

Het verhaal van Essie en Ralph is vermakelijk, verdrietig maar ook hilarisch en vooral echt.
Er zit een mooie boodschap in hun verhaal, soms is loslaten beter is dan aan elkaar vasthouden – jezelf maar ook de ander ruimte geven voor nieuwe kansen.

Marjon Weerink heeft een hele fijne, vlotte, hilarische schrijfstijl. Ik lag soms echt in een deuk omdat het zo menselijk is en zo herkenbaar is. Haar personages laat ze stralen in haar schrijfstijl maar zijn wel ‘echt’. De emoties en settings van de personages tonen de juiste details waardoor ze allemaal hun eigen stukje toevoegen aan het verhaal. De manier hoe ze Essies werk meeneemt in het verhaal, maakt het juist heel mooi en emotioneel.

De situatie van Essie na de feestavond is hilarisch en volledig menselijk en hilarisch geschreven.
Haar gedachtes en emoties zijn heel realistisch waardoor dit verhaal ook heel natuurlijk aanvoelt.
Essie plaatst anderen boven haar eigen wensen, verwachtingen en gevoelens. De worsteling met zichzelf en haar relatie komen voort uit haar verleden. Ze maakt in dit verhaal, gesteund door een aantal bijzondere personages, een hele mooie ontwikkeling door.

Ik vond dit een heerlijk boek om te lezen, echt een 100% feelgood.
Het gaf een enorme lachkick maar soms ook wel een klein traantje omdat het zo mooi is geschreven.

Super bedankt Z&K voor dit mooie boek en dat ik hier een recentie voor mocht schrijven.
Marjon, je hebt echt een fantastisch boek geschreven!

Meer recensies van Romantasyreader2025