Een boek met een gouden randje

Romee van den Boom Romee van den Boom
28 mrt 2025

Ze schreef 44 jaar lang in haar dagboeken. 14 jaar geleden schreef onze moeder haar laatste brief, waarin zij afscheid nam. Nu ligt het eerste boek van de hand van mijn broertje in de boekwinkel; waarin hij haar vereeuwigt heeft.

Witte Paarden & Blauwzuur gaat over familie, verlies en de kwetsbaarheid van beide. Het is een verhaal van een gezin dat al vroeg aan het wankelen wordt gebracht. Een moeder die haar depressies steeds moeilijker de baas kan, een vader die in z’n eentje de boel bij mekaar probeert te houden, een dochter die een deel van haar jeugd inlevert door de rol van de moeder op zich te nemen, en een zoon die een pad in tegengestelde richting kiest.

Ons verhaal, gehuld in een eigen jasje, brengt mijn moeder weer tot leven. Brengt ons weer samen in een moment in de tijd; tijd die ik kan herbeleven. Het voert me terug en neemt me mee op haar laatste reis. Het is puur en het is rauw; een gouden randje om onze rouw.

Mijn dankbaarheid is oneindig, lieve Cees. Net als jouw passie en talent voor schrijven. Voor altijd hebben we elkaar X JeZus

Meer recensies van Romee van den Boom