Het Koetshuis

Rwnj Rwnj
8 mrt 2022

Met de buddy read heb ik dit boek gelezen. Dit is het eerste boek van Karin Quint die ik lees. We hebben het boek in twee delen gelezen. En na ieder deel hebben we dit samen besproken.

Wat een mooie kaft heeft het boek! Er worden mooie kleuren gebruikt. Hierdoor krijgt het een sprookjesachtig effect. Voorin het boek zit een plattegrond. Hierdoor heb je een beter beeld van het landgoed Rosaville en van het koetshuis.

Het boek gaat over afgestudeerd historicus Laura. Zij woont op landgoed Rosaville. De Rozenkamer is haar favoriete kamer van het huis. Rosaville heeft een diepe geschiedenis. Voor haar afstuderen krijgt ze een bijzonder afstudeercadeau. Het boek gaat overde dagboeken van haar oma en het leven van Laura. Dan zie je dat het heden en de geschiedenis gelijkenissen kunnen hebben. Mensen hebben vooroordelen en of deze vooroordelen altijd kloppen?

Het boek begint met een hoofdstuk waardoor je benieuwd bent wat er verder in het boek gaat gebeuren. Er gebeurt iets, maar dit kan nog alle kanten op gaan.
In het boek wordt gebruik gemaakt van korte hoofdstukken. Hierdoor lees je de hoofdstukken makkelijk weg. Verder heeft het een fijn lettertype!
Ook wordt er gebruik gemaakt van mooie citaten. Bijvoorbeeld: ‘ Alles went, zelfs schoonheid. De mooiste dingen worden alledaags, als je er maar lang genoeg naar kijkt’.
Wat ik wel jammer vind, is dat er op sommige zaken niet dieper wordt ingegaan. Dit gaat ook om sommige personen, waarvan ik graag meer te weten was gekomen. Misschien dat dit in het volgende deel/ de volgende delen ter sprake komt.

Het tweede deel, De Theekoepel, komt in mei uit. Deze ga ik zeker lezen, want ik ben erg benieuwd of het gedeelte wat ik nu mis, in dit deel/deze delen ter sprake komt.

Meer recensies van Rwnj