Een echte eyeopener

Saakje 21 augustus 2021
Joël Goudsmit laat je door middel van dit boek echt even stilstaan en nadenken over je dagelijkse gewoontes van opstaan tot slapen gaan. Hij geeft je een andere kijk en inzicht over de voedingsindustrie, big pharma, en het milieu. Wanneer je dacht gezond en goed bezig te zijn kom je na het lezen van dit boek erachter dat het nog veel beter kan en dat bepaalde dingen toch niet zo gezond en goed voor ons zijn als we dachten. Een echte aanrader en eye-opener voor eenieder die geïnteresseerd is in voeding en een gezonde lifestyle. Wanneer je zo natuurlijk mogelijk leeft zullen vele aandoeningen verdwijnen en voorkom je er waarschijnlijk ook veel mee. Goudsmit geeft je een ander inzicht en verklaard dat de oplossing niet altijd hoeft te liggen bij de pharmaceutische industrie, en refereert vaak naar de natuurlijke gewoontes van de dieren om ons heen. Hij legt uit dat de natuur ons eigenlijk alles geeft wat we nodig hebben om gezond te blijven, maar dat de mensheid vele onnatuurlijke gewoontes en producten heeft gecreeërd, waarbij niet de gezondheid centraal staat maar vaak efficiëntie, geld, macht en afhankelijkheid. Na het lezen van dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar bijvoorbeeld big pharma, de voedingsindustrie en alle moderne technologie van tegenwoordig. Door de podcast The Trueman Show van Jorn Luka stuitte ik op dit boek. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik raad het dan ook iedereen aan dit boek te lezen.

Meer recensies van Saakje