Advertentie

Hoewel Mia Sheridan al meerdere titels op haar naam heeft staan, zijn er pas drie van haar boeken vertaald naar het Nederlands.De wensmuur, oorspronkelijke titel The Wish Collector, is haar nieuwste boek en wordt beschreven als een sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest.

Het verhaal wordt verteld vanuit drie perspectieven en begint met Clara. Clara verhuist met een beurs naar New Orleans, om zich daar aan te sluiten bij het New Orleans Ballet. Ze heeft één droom; als prima ballerina te schitteren op het podium. Ze is echter eenzaam. Ze heeft haar dementerende vader achtergelaten een heeft nog geen vrienden gemaakt in de stad. Haar wereld is klein en beperkt zich tussen het balletgezelschap, een vriendelijke oude buurvrouw en Mr. Baptiste, waar ze bloemen en heerlijke verse groentes koopt. Clara raakt geïntrigeerd door een raadsel rondom een legende dat zich afspeelde op de Windisle-plantage. Ze gaat op onderzoek en komt in contact met Jonah. Ook zijn wereld is tegenwoordig klein Door schaamte en door zijn littekens leeft hij teruggetrokken achter de muur van de plantage.

Samen proberen zij het raadsel uit de legende te ontrafelen. Doordat er ook hoofdstukken terugblikken naar 1860, gaat de legende leven voor de lezer. Je leest over Angelina, zij woonde als slaaf op de plantage en werd verlief op soldaat John. De wisselingen tussen de verhaallijnen zijn soepel en vullen elkaar goed aan. Een fijn liefdesverhaal, een oude legende en de ontrafeling van een raadsel, een aanrader!

Reacties op: Een oude legende; wordt het raadsel ontrafeld?

32
De wensmuur - Mia Sheridan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker