Recensie de vlucht
Ik heb het boek de vlucht gelezen. Het is een spannend en leuk boek van de schrijver Joost Heyink. De hoofdpersonen zijn Katja en Steef. Het boek gaat over een meisje dat zwanger is. Ze wilt het kindje graag houden maar daar zijn haar ouders het absoluut niet mee eens. Haar vader wilt dat ze abortus pleegt en steunt haar niet in haar zwangerschap. Katja besluit samen met haar neef te vluchten van haar ouders. Ze beleven samen allerlei avonturen. Ik vind het boek heel leuk omdat je steeds weer verrast wordt en niet weet wat er komen gaat. Ze krijgen ook steeds weer nieuwe ideeën wat het spannend houd.
Ik vind het einde het leukste deel van het boek. Ze zijn met een heel gek idee gekomen om hun ouders te overtuigen haar toch te steunen en het kindje te accepteren. Of dat gelukt is, verklap ik nog niet. Ik kan je wel vertellen dat het een leuk en heel spannend deel was om te lezen. Ik vind dat het boek je ook steeds weer verrast. Het is elke keer de vraag of ze het wel of niet halen en met welk idee ze de volgende keer weer gaan komen. Ik vind het ook leuk dat je wisselt van locaties en personages in het boek, eerst is er bijvoorbeeld een stukje over Katja en Steef in Amsterdam en een paar bladzijden verder lees je het vanuit het perspectief van de ouders. De schrijfstijl vind ik ook heel erg leuk, het leest makkelijk en fijn. Het boek is ook wel op een wat grappige manier geschreven wat ik erg leuk vind.
Kortom ik zou dit boek zeker aanraden, het is leuk om te lezen en je wordt echt meegenomen in het verhaal. Het boek blijft ook telkens spannend omdat ze met nieuwe ideeën komen, je wordt dus elke keer weer verrast.