deel 2

Silvi3ke 12 juni 2023
Voor mij las deel 2 vlotter dan deel 1. In het begin had ik, door de vele personages en verhaallijnen, wat moeite met het volgen van al de personages maar eens je goed mee bent wie wie is valt dit weg. Ook de grote tijds sprong bemoeilijkt dit.

Ik vond het leuk hoe de geschiedenis verweven zit in de, soms wel wat voorspelbare, verhaallijn. Het was boeiend hoe de verschillende personages anders omgaat met het einde van de oorlog. Zeker in zo'n "delicate" regio als de elsas moet dit vaak tot moeilijke situaties geleid hebben.

In het eerste deel had ik meer het gevoel dat er verschillende verhaallijnen naast elkaar liepen, in dit boek was er meer samenhang. De verhalen waren meer verweven met elkaar, al kan dit ook mooi weergeven hoe de familie hechter word en dus een bewuste keuze geweest zijn van de schrijfster.

Ik vond het boek zeker het lezen waard, en begin dan ook vol goede moed aan deel 3.

Meer recensies van Silvi3ke