Achter The Crown

simone63 27 augustus 2020
Ik vond dit boek een aardige aanvulling op de tv-serie The Crown. Naast het serieuze leven van koningin Elisabeth is er de wereld van de adel en celebrities met heel veel geld. Het gaat over het grillige leven van de hofdame en haar excentrieke man. Hij organiseert graag wilde feesten die minimaal £100.000 kosten. Denk aan badkuipen vol champagne op een praktisch onbewoond eiland, verkleedkleren voor elke feestganger, de bouw van villa’s onder architectuur. Hofdame Anne weet zich prima staande te houden in deze spilzieke setting, dankzij haar zeer flexibele karakter en haar ‘gewoon doorgaan alsof er niets is gebeurd’-houding. Een klein deel van het boek gaat over haar leven als hofdame van prinses Margaret. Zij hadden een vriendschappelijke band en ze neemt het op voor Margaret, die in eerdere biografieën werd neergezet als een verwend nest.
Alles bij elkaar vond ik het een bijzondere, interessante leeservaring.

Meer recensies van simone63