Advertentie

Het hoofdpersonage is Daan. Hij is een verlegen, maar brave jongen. Op een dag wordt zijn beste vriend Milan neergestoken op de speelplaats.
Daan wordt als getuige verhoord door de directeur en door de politie. Daan weet wie het is, het is Ward, een zware jongen, maar durft het niet te zeggen. Hij is bang dat hem hetzelfde staat te wachten. Na de feiten gaat Daan naar hij, hij vertelt dit aan zijn moeder. Zijn moeder is na het overlijden van hun vader na een motorongeluk veel aan het werk. Ze hebben het moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen.
Nadat Daan zijn verhaal gedaan heeft aan zijn moeder, raadt zij aan om dit tegen de politie te vertellen, maat dat wil hij niet. Daan wil met niemand praten en alles snel vergeten.
Daan belt wel de moeder van zijn vriend op iom te vragen hoe het met hem is. De moeder zegt dat hij is geopereerd en in een kunstmatige coma wordt gehouden en dat hij geen bezoek mag hebben.
De volgende dag gaat Daan terug naar school. Er is veel volk aan de schoolpoort. Het is de pers, de voorzitter van de leerlingeraad Jesse wordt geïnterviewd. Jesse is een populaire jongen en een vlotte spreker. Alhoewel Jesse niet in de buurt was van de steekpartij verklaart hij hoe erg het is en dat hij met een wafelverkoop geld zal inzamelen voor een cadeau voor Milan. Jesse vraagt aan Daan wat voor cadeau Milan zou willen? Een reisgids over Ierland antwoord Daan, want met de vakantie willen we een week je rondtrekken daar.
Later die dag is er op school een persconferentie, daar vertelt de politie wat er gedaan is in het onderzoek. De directeur zei dat het zelfmoord zou kunnen zijn omdat Milan het niveau van de school niet aankon. Voor Daan is het dan duidelijk dat de directeur alles in de doofpot wil steken dat er niets aan de hand is, zoals gewoonlijk, leerlingen worden bedreigd en afgeperst, maar er wordt niet aan gedaan. Buiten de schoolpoorten is alles in orde. Allen meneer Peeters, hun klastitularis trekt zich het lot van de leerlingen aan en zegt dat de daders moeten worden gestraft.
De volgende dag is meneer Peeters niet op school, normaal is hij nooit afwezig. Tijdens de speeltijd geeft Jesse het cadeau, voor Milan aan Daan. Het is ingepakt, dit komt Daan bekent voor.
Na school gaat Daan naar het huis van meneer Peeters. Meneer Peeters laat Daan binnen, Meneer Peeters is in elkaar geslagen door onbekende, zijn kaak en neus zijn gebroken en zijn ogen zijn blauw. De daders riepen, dat hij zich met zijn eigen zaken moest bemoeien en anders zou hij het niet meer overleven.
Na het bezoek bij meneer Peeters ging Daan naar huis, hij was erg aangedaan van wat er was gebeurd. Toen hij thuiskwam kreeg hij telefoon van de vader van Milan. Milan was gestorven. Daan gaat naar zijn slaapkamer en opent het pakje van Milan, het is inderdaad een reisgids.
De volgende dag stond Daan op, Hij voelde veel woede, zijn moeder was al naar haar werk vertrokken. Daan trok de keukenlade over en nam er een scherp vleesmes uit.
Toen hij buitenkwam deed hij een brommer stoppen sleurde de bestuurder eraf en sprong op de brommer. Met volle snelheid reed hij naar de grot naast het zwembad. In deze grot werd hij na enkele dagen na het begin van het schooljaar uitgenodigd door Ward en Sven. Milan en hij waren in het begin van het schooljaar nieuw op de school. Ze hadden geen vrienden. Ze hoorden bij geen enkel kliekje. Ward en Sven nodigde hen uit in de grot voor een kennismaking en een opdracht. Ze moesten een pakje bezorgen aan Joachim. Sven vertelde dat het een DVD is. Net zo een pakje dat Jesse, Milan cadeau wilde doen. Enkele dagen later werd Joachim dood aangetroffen, een overdosis aan drugs. Sven is ondertussen naar een andere school gegaan.
Toen Daan de grot binnen kwam stond daar Ward en Jesse, de populaire voorzitter van de leerlingenraad. Toen werd het Daan duidelijk. Jesse zat mee in het complot, hij had de taak van Sven overgenomen. Jesse verklaarde dat Ward, Milan heeft neergestoken als waarschuwing, het was niet de bedoeling om hem te doden. Milan wilde de politie waarschuwen van wat er met Joachim is gebeurd. Vol van woede stak Daan de 2 neer, alles hing vol bloed.
Toen ging hij naar school en stormde het bureau van de directeur in. Daar vertelde hij alles. Ook wat hij had gedaan in de grot.
Samen met de politie ging hij naar de grot, weg was het bloed, ook op zijn kleding geen bloed, dit heeft hij alles ingebeeld. De daders weren weggevlucht, maar de politie verzekerde dat ze snel gevat zullen worden.
Die vakantie ging Daan met de ouders van Milan naar Ierland.

Reacties op: bloed op het schoolplein

3
Lekker lezen Bloed op het schoolplein - Frank Geleyn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker