Meer dan "een misdaad"...
Na Pyromaan van deze hartelijke Belgische schrijver kon ik mezelf er niet van weerhouden om ook zijn 2de boek -Eenoog- ter hand te nemen. Albert Ringelé wou duidelijk dit boek op een andere leest schoeien dan zijn debuut exemplaar en dat merk je al snel. De verschillende personages beleef je alsof je door "hun ogen kijkt" en een eenvoudig verhaal vertakt zich als snel veel verder dan je zou verwachten. Toch blijft het boek erg toegankelijk en luchtig om te lezen. Kunstliefhebbers en in het bijzonder Van Gogh fanaten zullen hier extra van smullen. Er. is duidelijk heel wat research aan dit boek vooraf gegaan! Zelf heb ik meerdere malen gedacht dat ik op het juiste spoor zat om wat later weer mijn mening te moeten herzien. Tof! Het leuke is dat dit een boek is dat zo uit het leven zou gegrepen kunnen zijn, niet al teveel ultra-bloederig en overdadig gedoe hier, wel een "snaarstrakke" verhaallijn. Het is geen boek om in 50x te lezen, je moet goede happen doorlezen om de voeling met het verhaal te houden, maar laat dat geen probleem zijn want het verloop laat je niet los! Genoten van dit boek en andermaal doe ik mijn hoed af voor een amateur schrijver. De man legt zijn hart in zijn werk, zoveel is duidelijk.