Fantastisch!
Hoe leg je jonge kinderen uit wat tijd is? Dagen van de week, maanden, wachten tot iets eindelijk gebeurt… Siemon even wachten doet dat op een speelse en heel herkenbare manier.
In dit prentenboek volgen we Siemon, voor wie wachten soms eindeloos duurt. Het verhaal neemt jonge lezers mee langs dagen, weken en maanden en maakt het abstracte begrip tijd verrassend concreet. Ideaal om samen te lezen én om spelenderwijs over tijd te praten.
Wat dit boek extra fijn maakt, zijn de illustraties. Die zijn levendig, vol details en nodigen uit om steeds weer iets nieuws te ontdekken. Ik betrap mezelf erop dat ik er net zo van geniet als mijn dochter. Zij vraagt dit boek keer op keer opnieuw – en dat zegt eigenlijk alles.
En dan dat grapje aan het einde… precies zo’n afsluiter die kinderen laat giechelen en het voorlezen nét dat beetje extra leuk maakt.
Siemon even wachten is een heerlijk prentenboek dat leren en plezier moeiteloos combineert. Een aanrader voor thuis én in de klas.