De Mystery van de drie kwarten (Recensie)
(Spoiler)
Ik vond dit boek leuk omdat Hercule Poirot het mysterie probeert op te lossen met kleine details en aanwijzingen. Hij maakt van een complex mysterie bijna een spel, bijvoorbeeld door de vier verdachten die betrokken zijn bij de moord op Barnabas Pandy te vergelijken met een Plak Cake die hij koopt bij het café van Madame Fee. Poirots aandacht voor de kleinste details maakt hem volgens mij een briljante detective.
Het is een spannend boek met goed uitgewerkte personages dat je echt meesleept. Elke dag wilde ik steeds verder lezen, omdat het vol verrassende en spannende gebeurtenissen zit. Wat mij tegenviel, is dat de persoon die de vier brieven onder de naam van Hercule Poirot schreef en meerdere moorden pleegde, uiteindelijk niet de doodstraf kreeg, maar slechts een levenslange gevangenisstraf. Toch maakt de psychologische diepgang van de personages het verhaal fascinerend. De opbouw van het verhaal is precies goed, en de onthulling aan het einde is zowel verrassend als logisch. Het verhaal begint met drie mensen die apart een brief krijgen en er lijkt geen duidelijke link te zijn tussen hen. In het begin dacht ik dat Annabel Treadway de moordenaar was, want ze gedroeg zich vreemd. Maar toen de moord te veel op haar gericht werd, besefte ik dat het niet zij was. De brievenschrijver beschuldigde haar van moord om haar de doodstraf of levenslange gevangenisstraf te geven, wat later logisch bleek.
Dit boek is een aanrader voor liefhebbers van klassieke detectives met onverwachte wendingen. Ik wil graag de auteur, Sophie Hannah, bedanken voor het schrijven van dit prachtige boek. U heeft Hercule Poirot op geweldige wijze tot leven gebracht en een spannend, meeslepend mysterie neergezet dat zowel verlangen als vernieuwing weet te combineren.