Hoogverraad combineert spanning en technologie op een uitstekende manier
Er zijn veel manieren om een beeld te krijgen hoe de toekomst eruit kan gaan zien. Science fiction films liggen het meest voor de hand maar persoonlijk vind ik een spannend fictie boek met elementen uit de nabije toekomst erin het leukst. Steven Van Belleghem is een van mijn favoriete trendwatchers en schrijft uitstekende management boeken over andere customer experience. Maar hij schrijft ook geweldige fictie boeken en het laatste deel ‘Hoogverraad’ van de Romy Bell trilogie is net uitgekomen. Deze tech-thriller is zeker een aanrader!
Romy is een topwetenschapper die grote inspanningen moet doen om haar organisatie, gezin en de wereld te redden van uit de hand gelopen technologie. Steven combineert de nieuwste technologie en de gevaren ervan op een hele soepele manier met een spannend verhaal. De persoonlijke digitale assistenten en zelfrijdende auto’s die iedereen heeft over 15 jaar mogen van mij ook morgen al te koop zijn. Maar in Hoogverraad moet Romy ook tot het uiterste gaan om de wereld niet te onder te laten gaan aan een digitale oorlog. Zo koppelt Steven de beloftes maar ook risico’s van technologie aan een goed verhaal.
Hoogverraad is wat rauwer dan de vorige twee delen en Romy is menselijker en kwetsbaarder. Het laat goed zien dat Steven zich blijft ontwikkelen als fictieschrijver. Elk deel van trilogie is apart te lezen maar dit is een hele leuke serie om als geheel te pakken.