Weten wat we mogen willen..
Een mooi boek dat verteld over verschillende aspecten van het overlijdensproces. Het laat zien en voelen -voor zover het mogelijk is- wat een stervende meemaakt. Het is zowel beklemmend als ontroerend en openbarend als educatief.
Daarnaast is het ook mooi ingesproken, met een respectvolle toon wat prettig luisterd ondanks het zware onderwerp.
Ik zou dit boek aanraden, omdat het eigenlijk een onderwerp is waar we liever niet aan denken, maar best even over mogen nadenken. Al is het maar om te weten wat we mogen willen als het zover is. Er zijn blijkbaar meer opties mogelijk dan ik had gedacht.
Ook wil ik hierbij mijn respect uiten voor de mensen die in de zorg werken, en helemaal voor degenen die met patiënten werken die stervende zijn. Het lijkt me niet altijd even makkelijk, maar doordat zij desondanks zorg geven, maakt dat hun werk des te meer bewonderenswaardig.