Heerlijk 'coming of age' verhaal

Sven1 Sven1
30 mrt 2022

Niettegenstaande dat het boek/verhaal zich afspeelt binnen een relatief korte tijdspanne, catalogeer ik het toch graag als een 'coming of age'-verhaal. In de koortsachtige zoektocht naar haar afkomst, in de figuur van haar natuurlijke vader, en alle hobbels en emoties die daarmee gepaard gaan, groeit Nadia zelf in het ontdekken van haar eigen identiteit. Ook haar (initieel zeer seksuele) relatie met Reyn is hiervoor metaforisch; hoe meer ze zich bewust wordt van haar afkomst, hoe meer haar relatie met Reyn ook verdiept (pun not intended!) wordt.

Het boek geeft een boeiende inkijk in het proces dat aan de gang is in het hoofd van Nadia, hoe ze hier wel of niet mee om kan gaan, haar vragen en twijfels, en op die manier zichzelf ontdekt en haar plaats in het leven verder vormgeeft. De manier waarop Racheda Kooijman dit doet geeft blijk van een diepe empathie, ze (be)schrijft dit proces op een beklijvende en erudiete manier waardoor Nadia al snel onder het vel van de lezer komt te zitten. Over de voor mij iets te veelvuldige seksscènes lees je dan ook met veel plezier over.

Conclusie: topwerk!

Meer recensies van Sven1