Leuk maar niet geloofwaardig
(Spoilers).
Na vijf Agatha Christies gelezen te hebben kwam ik deze tegen en ik was enthousiast om meer te leren over Japan. Daarin stelt de schrijver niet teleur. Ik leerde over de gebruiken, de klassen, de belangrijke Tokaido route. Maar de karakters konden me niet blijven boeien. Dominant neergezette karakters worden in een oogwenk enorm zenuwachtig; medogenloos machtige mensen laten hun prooi toch gaan; Sano is een vaardig samurai maar slaapt bijna door een inbraak heen. Ook het verloop werd hier en daar ongeloofwaardig: spannende momenten waarin men zich verborgen moet houden ontaarden in een lang gesprek achter een heg, in een doolhof van ruimtes komen we toch de juiste persoon tegen.
Ik vond het daardoor moeilijk me te verbinden met een karakter en de uitgebreide doodsbeschrijvingen - die medeleven moeten opwekken- vielen bij een beetje uit de toon (maar misschien zegt dat meer over mij haha).
Het leest makkelijk weg en als je AChristie waardeert en/of nog op reis gaat naar Japan zou ik deze zeker aanraden als een eerste leuke trip.