Reis mee door Verwonderland

terSijde 28 januari 2026
Ik las ‘Alice in Verwonderland. Een droomreis door de filosofie’ van Roger-Pol Droit. Met Alice ben ik meegereisd langs verschillende denkrichtingen in Verwonderland. We ontmoetten denkers uit verschillende tijden en culturen: Socrates op de markt van Athene, Lao Zi in China en Montaigne in de bibliotheek. We gingen lunchen met Kant, in gesprek met Voltaire, doen een dansje met Rousseau en een ochtendwandeling met Nietzsche. Een heerlijk leesbaar en speels filosofisch boek om een tijdje doorheen te reizen en na te denken over je eigen denkbeelden en levensvragen: Hoe moet ik leven? Wat moet ik weten? Wat moet ik geloven? Moeten? Of Mogen?
Alice en ik kregen tijdens onze reis vaak alleen maar meer vragen en twijfels, maar dat maakt de reis en het leven juist zo boeiend. Soms krijg je ineens een vermoeden van wat voor jou echt belangrijk is in het leven. En zin om deze wondere wereld verder te onderzoeken…

Meer recensies van terSijde