Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wat een einde!

Een week geleden las ik Totale Chaos van Olivia Lewis. Dit is wat ik ervan vond:

Totale Chaos is eigenlijk een spin-off van de King serie, en ondanks dat de schrijfster je wel aanraadt om eerst die serie te lezen, heb ik toch deze als eerst gelezen. Ik had helemaal niet het gevoel dat ik stukken informatie miste, je kan hem dus naar mijn mening prima als eerst lezen!

Het boek las heel makkelijk en snel weg, ik had hem in een avondje uit. Dit komt mede door de schrijfstijl van Olivia Lewis; ze heeft een hele makkelijk te volgen schrijfstijl. Dit vond ik erg fijn.

De personages zijn ontzettend goed uitgewerkt. Ik leefde mee met Sophia, en ik had echt een hekel aan Mason. Ik vond de vriendinnen van Sophia echt superleuk, helemaal richting het einde van het verhaal.

Ik had wel soms het gevoel dat Sophia beschreven werd als een klein kind, terwijl ze een vrouw van twintig is. Dit kan ook komen doordat ze wat met haar docent krijgt, dat het voor mij persoonlijk daardoor zo aanvoelt.

Het einde vond ik GE-WEL-DIG! Het was een heel krachtig einde, het was zeker mijn favoriete deel van het boek!

Sophia ontwikkelt zich gedurende het verhaal heel goed. Ze leert voor zichzelf opkomen en ze leert haar angsten overwinnen (met hier en daar wat hulp natuurlijk).

Het boek had ook nog eens een goede spanningsopbouw waardoor het verhaal niet te eentonig of saai werd, ik wilde door blijven lezen.

Al met al vond ik Totale Chaos een erg goed boek, en is het zeker een aanrader! ik ben zeker benieuwd naar de volgende delen uit deze serie!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van thereadingtwinsnl

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?