Nederlands

thomasvanoostwaard2 13 februari 2020
Ik heb mij goed geamuseerd toen ik het boek las. Ik vond het niet noodzakelijk een speciaal boek of een boek om aan terug te denken, maar het was een leuke besteding van tijd. Ik lees persoonlijk liever een verhaal met wat meer actie die naar een spannende finale leidt. Het las makkelijk weg en er zat ook de nodige humor in om het interessant te houden. Er zit geen diepgaande verhaallijn in. Het hoofdpersonage, Valentijn, is een normale twintiger die moeite heeft om de eindjes bij elkaar te knopen en je volgt hoe hij dit doet, samen met hoe hij zich in de liefde ook ontwikkelt. Omdat er nooit echt spanning wordt opgebouwd, leest het heel relaxed. Dit is wel een voordeel als je even tot rust wilt komen. Soms vond ik het wel allemaal heel toevallig. Hij gaat twee keer wandelen om zijn hoofd leeg te maken en in beide gevallen gebeurt er dan iets wat zijn leven verandert. Ik vind dit persoonlijk niet noodzakelijk storen, maar het neemt wel een deel geloofwaardigheid weg. Het boek riep niet speciaal emoties op bij mij omdat het zo luchtig geschreven was. Ik heb heel wat gelachen maar voor de rest maakte het niets los.