Stil afscheid

tiggerhans tiggerhans
28 mrt 2024

Met op de achtergrond zachtjes klassieke muziek, lees ik "Ochtend en avond" en voel een stille eerbied voor de schrijver en voor zijn personages. Ongeacht wat je gelooft (en ik geloof niet dat iedereen "gaat hemelen en bij ons zijn" zoals met name ongelovigen verkondigen), is het een verhaal dat op eerbiedige wijze beschrijft hoe de hoofdpersoon, geboren in het eerste hoofdstuk, uiteindelijk geleeft heeft en de overgang maakt van leven naar dood.
De auteur is in staat om je eerst mee te nemen op het avontuur van Johannes, waarbij je vanzelf gelooft en meegaat in wat Johannes beschrijft, totdat Marta en Erna langslopen op de kade, en je ogen open gaan voor de werkelijkheid die bij Johannes nog niet is doorgedrongen, maar bij de lezer(es) wel.
Het was een boek wat ik nooit zelf zomaar gekocht zou hebben, maar ben nu blij dat het voor me uitgekozen werd. Een aangename verrassing, heerlijk om te lezen in stilte, met de regen op het raam, alsof het weer buiten aangepast is aan het relaas wat ik lees. Het relaas van een stil afscheid en een niet gedacht weerzien

Meer recensies van tiggerhans