Onderzoek?

Tim van Ingen-711 Tim van Ingen-711
13 mrt 2014

Ik heb het boek nog niet uit, ben pas op pagina 100 of zo, maar ik erger me nu al kapot aan het feit dat de schrijver, ondanks dat hij er in het verhaal op hamert dat je altijd je feiten goed moet onderbouwen en wetenschappelijk moet bewijzen, ZELF niet de minste of geringste moeite heeft gedaan om te checken wat het tijdsverschil tussen Tel Aviv en Tokyo is. Hij beweert dat het 10 uur is, terwijl het in werkelijkheid maar 6 uur is.

Nu zullen sommige misschien denken "whatever", maar ik vind dit echt een grove amateuristische fout, die door een zeer simpel natrekken van de feiten vermeden had kunnen worden. Nu lijkt het alsof de schrijver een willekeurig nummer heeft gekozen dat in strijd is met de werkelijkheid, en het geheel totaal ongeloofwaardig maakt.
Ik bedoel, tijdreizen is natuurlijk ook niet mogelijk, maar je mag toch in ieder geval van een schrijver verwachten dat hij dingen die WEL bestaan niet zomaar naar zijn eigen gemak aanpast.
Wilde hij soms per se dat het 10 uur moest zijn?

Het maakt mij niet uit hoe dit verhaal verder gaat, ik geloof er nu niks meer van.

Meer recensies van Tim van Ingen-711