Een pareltje van een boek
Ik heb alle boeken van Kate Quinn al gelezen en weet ondertussen wat voor een uitstekende schrijfster ze is. Met dit boek heeft ze de lat weer een stukje hoger gelegd..... Een parel van een boek, met levensechte personages wiens leven je letter per letter, woord per woord, mee mag ontdekken en ontrafelen. Elke vrouw in de Briar-club heeft haar eigen jaren 50 achtergrond, minitieus uitgewerkt en gedocumenteerd. Een lezer die iets met geschiedenis heeft gaat de subtiele verxijzingen in het boek ook oppikken. Een louter genietende lezer zal, net als ik, meegetrokken worden in de stroom aan kleine onthullingkjes waar Kate Quinn je hoofdstuk per hoofdstuk mee voert. De afzonderlijke levens van elk personage komen samen in één superspannend boek, dat je nooit helemaal loslaat, maar je doet verlangen naar elke volgende bladzijde.
De uitkomst op het einde is even onvoorspelbaar als geloofwaardig. Het handelsmerk van Kate Quinn. Maar deze keer van een eenzaam hoge kwaliteit. Dit boek moet je gelezen hebben!