Eye opener
Het nieuwste boek van Roos Vonk is voor mij absoluut een waardevol studieboek geworden. Bomvol feiten, wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken, waarheden en verwijzingen naar literatuur over het onderwerp ‘ego’. Er worden ‘heilige huisjes’ omvergeworpen en het wordt duidelijk gemaakt dat we onszelf behoorlijk voor de gek kunnen houden.
Tijdens het lezen kwamen er allerlei mensen bij me op en werd me ineens duidelijk wat die mensen eigenlijk allemaal aan het doen zijn met hun ego.
Iedereen zou dit boek moeten lezen om inzicht te krijgen in eigen handelen en denken en daarnaar ook te leven… dan zou de wereld er wellicht beter uit gaan zien.
“Ik weet niet wat ik niet weet” is al jaren mijn eigen slogan en interessant genoeg komt dit in het boek ter sprake. Ik heb me daarmee vaak beschermd en enigszins onwetend opgesteld en daarmee getracht ‘buiten schot’ te blijven weet ik nu. Met de kennis die je met dit boek vergaart resteert wel de vraag; kan ik nu mensen beter begrijpen of zien hoe het zit? En hoe kan ik die mensen dit zelf laten zien? In ieder geval door het boek aan te raden. Andere boeken van Vonk lezen wellicht makkelijker – dit is echt een studieboek voor mensen die in de hulpverlening werken en studeren.
Na ongeveer 45 jaar intervisie, studie, vriendinnen, supervisie, vrouwenpraatgroepen en feedback kom ik, na het bestuderen van dit boek, tot de conclusie dat ik misschien wel een Petra ben. Een erg interessante reis naar binnen.