Slow-reading

Uganda39 Uganda39
15 mrt 2026

Ik heb eerder Socrates op sneakers gelezen en moet eerlijk zeggen dat dat boek voor mij prettiger weglas. Even tussen mij en mij richt zich echt op zelfonderzoek en geeft je een hele gereedschapskist aan vragen en hulpmiddelen om daarmee aan de slag te gaan. Dat is interessant, maar door de hoeveelheid vragen en oefeningen vond ik het soms ook wat overweldigend.

Het is geen boek dat je snel even doorleest. Er staan veel vragen in waar je echt even bij stil moet staan en over moet nadenken. Dat maakt het waardevol, maar ook intens om te lezen.

Waar Socrates op sneakers voor mijn gevoel toegankelijker was en meer humor had, is dit boek serieuzer en soms ook een beetje dwingend: alsof je niet alleen naar de sportschool moet, maar ook verplicht aan zelfonderzoek moet doen.

Ik denk dat het boek zeker helpend kan zijn voor mensen die bewust met zelfreflectie aan de slag willen. Tegelijkertijd voelt het wel als een boek voor een wat specifiekere doelgroep en minder als een boek dat voor iedereen geschikt is.

Meer recensies van Uganda39