Een verhaal dat onverwacht dichtbij kwam
Dit boek heeft me eerlijk gezegd meer gedaan dan ik vooraf had verwacht. Ik begon erin voor een fijn, vlot verhaal, maar bleef lezen omdat ik mezelf herkende in Sophie. Dat gevoel van vastzitten, van weten dat er iets moet veranderen maar niet precies durven… dat raakte me. Haar zoektocht voelt echt, niet opgepoetst of overdreven.
De ontmoetingen met Maud zijn spannend en soms pijnlijk herkenbaar. De blikken, de twijfels, het jezelf inhouden terwijl je eigenlijk wilt voelen. Ik merkte dat ik steeds langzamer ging lezen omdat ik het niet te snel wilde laten eindigen.
Wat ik vooral mooi vond, is dat het boek niet alleen over verliefd worden gaat, maar over jezelf terugvinden. Dat bleef bij me hangen, ook nadat ik het uit had. Yvonne Kersten schrijft op een warme, rustige manier die dichtbij komt zonder zwaar te worden. Dit is mijn eerste boek van haar, maar hopelijk zeker niet de laatste. Ik hoop echt dat ze nog veel meer gaat schrijven, want dit verhaal smaakt naar meer.