Zalige feel-good neergezet in een bruisende schrijfstijl!

Wihstrum Wihstrum
12 apr 2024

Dit verhaal was voor mij een waar genotsmoment! Vol nostalgie, warmte en meer dan genoeg spanning en intrige om je van begin tot einde op het puntje van je stoel te houden. Om te verslinden, dit verhaal.

Meteen wil je weten wat er is gebeurd, en je leeft echt mee Fenna. Dit hoewel het meteen duidelijk is dat ze een onstuimig verleden probeert te ontvluchten. Ondanks alles omarmt haar toevluchtsoord, Kerken, Fenna met open armen. Jijzelf en Fenna smelten voor de charismatisch dorpelingen en al hun tradities, waarvan paarden, pannenkoeken, Ierse koffie zonder koffie en lansen deel uitmaken (niet noodzakelijk in die volgorde).

Het heeft een lekkere teug 'found family', iets wat ik erg graag lees.

Kelly Delene schrijft erg beeldend, ze schildert met woorden het tafereel voor je ogen. Je waant je alsof je door Kerken wandelt aan Fenna's zijde. Ook tovert ze speels met woorden en zinnen, waardoor je vaak breed grijnzend aan het lezen bent. De gesprekken tussen de karakters voelen levendig en vol persoonlijkheid.

Iets wat de love-interest, Warre, met bakkenvol bezit. De vonk slaat vrijwel meteen over, hoewel we tenenkrullend moeten toekijken hoe deze twee eerst meermaals botsen alvorens in een zalige slow burn te ontplooien.

De spanning loert steeds op de achtergrond, je weet dat er een donderwolk aan de horizon hangt. Er komen dan ook wat zwaardere thema's aan bod, die met erg veel respect en gratie behandeld worden, waardoor ze het verhaal bovenal erg menselijk maken, maar ook niet te donker.

Steekspel kruipt volledig in je hart, waardoor het als een trein leest. Het is een geweldige mix van spanning en romance, compleet met een zalige toef humor. Heerlijk.

Meer recensies van Wihstrum