Verrassende biografie
Als enorme liefhebber van Friends, was bij mij het verhaal van Matthew Perry wel enigszins bekend. Enigszins, want wat beschrijft hij alles indrukwekkend en met een pijnlijke toon omgeschreven, maar ook met humor. Hij beschrijft situaties uit het verleden, verteld achtergronden over het ontstaan van zijn karakter Chandler. Hij verteld waar het "Can i be ... " vandaan komt. Het typische Chandler zinnetje. Hij neemt je al mee naar zijn babytijd, dat het daar eigenlijk allemaal begonnen is. Zijn strijd tegen drank, drugs en zijn relaties met vrouwen beschrijft hij geheel in zijn boek. Zijn relatie met Julia Roberts komt ook aan bod.
In het boek, loopt soms verleden, heden & toekomst wat door elkaar. In het begin leest dat wel een beetje verwarrend, maar verder van dat vond ik het een indrukwekkend verhaal over zijn leven. Ik heb boek na zijn dood gelezen en dit boek is ongeveer 2 jaar voor zijn dood uitgekomen. Daardoor kwam eigenlijk het begin van het boek bij mij al goed binnen, waar hij spreekt over zijn 'dood'.
Ook delen van het boek heb ik geluisterd en deze waren voor gelezen door jacob derwig, hij legde ook heel mooi de intonaties & humor op de juiste plaats.