Alles kwam weer terug
Heb zelf een eeuwigheid geleden de HAVO gehaald, en dacht zo’n beetje alles van de exacte vakken wel vergeten te hebben. Omdat ik in ce advertentie las dat de onderwerpen in het boek eenvoudig werden uitgelegd, besloot ik het te kopen. Ik heb ervan genoten. De schrijver neemt je bij de hand en legt inderdaad op sublieme wijze uit hoe de natuur in elkaar zit. Over protonen en neutronen in de kern van een atoom met de elektronen eromheen. Alles kwam weer terug. Et logische stappen wordt de kern dan gespleten, wordt verteld hoeveel energie er vrij komt en hoe die in een kerncentrale wordt opgewekt. Hoe schoon kernenergie is, en hoe een thorium reactor werkt. Ik las over de opwarming van de aarde en dat eigenlijk waterdamp de belangrijkste broeikasgas was. Waarom windmolens en zonnepanelen niet goed werken en veel te duur zijn. Maar ook over de toestellen die in ziekenhuizen staan, zoals de röntgenscan, mri en ct scanners. Over de dikke darm, transplantaties in een hoofdstuk over biologie, over beroemde nederlandse natuutkundigen en nog veel meer. Wat mij ook opviel in het boek was dat ik regelmatig moest lachen. Er zit veel humor in de schrijfstijl. Kortom, een heerlijk boek en een aanrader! 5 sterren!