Had ik niet verwacht
"Alles voor jou", een boek geschreven door de Nederlandse schrijfster Susanne Koster met een einde dat ik niet had verwacht.
Het is een spannende, psychologische roman over vriendschap, jaloezie en wraak geschreven in de belevende ik-verteller. Susanne Koster schrijft realistische romans en psychologische thrillers. Dit zijn haar bekende boeken: "De Trap Naar De Hemel", "Zwarte Lieveling", "Dertien" en "De Oneindigheidstrilogie 2 - Achtergelaten en Lege Kamers".
De twee hoofdpersonages zijn Sem, een stille, 21-jarige jongen die kleren ontwerpt en Donna, een druk en enthousiast achttienjarig meisje die als ze iets wil het ook krijgt. Ze zijn al jaren lang beste vrienden, maar wanneer Donna in hetzelfde huis als Sem op kamers gaat wonen, dan wordt het nogal moeilijk voor Sem om zijn privacy te houden. Er gebeurt van alles in het boek zoals een nieuwe lief voor Sem, die hun vriendschap zal testen. De hoofdstukken wisselen af tussen de twee hoofdpersonages' perspectief.
Toen ik het boek begon te lezen vond ik het een beetje saai en langdradig, pas ergens in de helft begon ik het wel tof te vinden omdat er dan ook meer drama en actie was. Ik heb ook vaker boeken gelezen die wisselen van perspectief tussen de hoofdpersonages maar ik vond het leuker om Sem's perspectief te lezen dan dat van Donna. Sem vind ik wel een heel chill personage vergeleken met Donna. Ik vond haar ook niet zo leuk omdat ze zo opdringerig was en ze plakte de hele tijd aan Sem ook al had hij een lief. Het was alsof ze niet zonder hem kon leven. Ze kreeg ook alles wat ze maar wou van haar ouders en ze kan helemaal niet op eigen benen staan.
Hoe meer dat ik het verhaal las, hoe meer dat ik wou weten wat er verder ging gebeuren. Ik had ook niet verwacht dat het zo heftig ging eindigen. Maar ik vond dat het einde niet echt een einde was, want ik had nog zoveel vragen. Voor iemand die niet graag leest vind ik dit een çava boek.
Conclusie: in het begin is het een beetje langdradig en als je dan in de helft zit wordt het spannender en spannender en gebeurd er van alles. Als je een goed, psychologisch boek wil lezen over een hechte vriendschap die tot het uiterste wordt getest door allerlei gebeurtenissen, dan moet je dit boek lezen!