Een spannend avontuur in een vergeten tempel in Mexico met prachtige wezens!

zillahulst zillahulst
14 mrt 2023

Dit is een super leuk kinderboek (ik denk leeftijd 8 t/m 14 jaar) om te lezen. Stiekem voor (jong)volwassen ook heerlijk. Ik heb het boek in een paar uurtjes uitgelezen en kan niet wachten op het volgende deel, ondanks dat het een verhaal is met geen open eind.

Je wordt elk hoofdstuk meegenomen door een andere personage. Veel kinderen zullen zich kunnen herkennen in de karaktereigenschappen (kalverliefdes, jaloers, angst, stoer, dapper, zorgzaam, lief, gemeen, zachtaardig, meedenkend enz.). Dit is ook erg goed in het verhaal beschreven zonder hier te lang bij te blijven hangen, gestroomlijnd.

Wat ik ook leuk vond is dat er getekende paspoorten staan van de hoofdpersonages in het begin van het boek, hier bladerde ik af en toe even naar terug, om weer een goed idee te krijgen van wie heb ik nu voor mij. Ook de vergeten tempel en alle wezens die daar wonen zijn zo treffend beschreven, dat ik in mijn hoofd direct een beeld kon vormen.

Het verhaal zelf heeft een mooi en duidelijk begin, een verrassend, avontuurlijk en spannend midden en een knallend eind. In alle bijzonderheden wordt ik als lezer kort maar krachtig meegenomen, zodat je echt niet verveeld raakt. De aandacht wordt hierdoor zeker van kinderen getriggerd om door te blijven lezen.

Al met al kan ik dus niet wachten op deel 2 en heb ik gek genoeg heel veel zin om een vakantie naar Mexico te boeken.

Meer recensies van zillahulst