Advertentie

Alexander Münninghoff

Artikelen 1 Newsroom 1 beschrijving bewerken

Alexander Münninghoff (Poznań, Polen, 1944) is een Nederlandse journalist, schrijver en Ruslandkenner. Hij studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Van 1986 tot 1991 was hij in Moskou werkzaam als correspondent voor de Haagse Courant. Al eerder, in 1983, ontving hij de Prijs voor de Dagbladjournalistiek van de Nederlandse Dagbladpers.

In 1991 verscheen zijn boek Tropenjaren in Moskou, over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. Ook schreef hij verschillende boeken over de schaaksport, waaronder Max Euwebiografie van een wereldkampioen  en 60 jaar Hoogovens Schaaktoernooi 1938-1998. In zijn autobiografische roman De stamhouder. Een familiekroniek  (2014) vertelt Münninghoff de bewogen geschiedenis van zijn Nederlands-Duits-Baltische familie in de twintigste eeuw, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot de dood van zijn moeder in 1999. Voor deze familiekroniek won hij de Libris Geschiedenis Prijs 2015. Het boek werd bovendien genomineerd voor de Hebban Awards 2015 in de categorie non-fictie en voor de NS Publieksprijs 2015. 

Nieuwste boek

De stamhouder - Alexander Münninghoff Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Alexander Münninghoff

  Meer artikelen

Hebban Newsroom

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken