Advertentie

Alice Sebold

beschrijving bewerken

Alice Sebold (Madison, Wisconson, 1963) is een Amerikaanse auteur. Ze was journalist voor onder andere The New York Times Magazine. In 1999 debuteerde ze met Lucky, vertaald als Geluksvogel. In dit autobiografische debuut beschrijft ze hoe ze op 19-jarige leeftijd slachtoffer werd van een verkrachting, Die gruwelijke gebeurtenis, die haar fysiek en psychisch ernstig beschadigd heeft, was een keerpunt in haar leven. In Lucky  beschrijft ze haar strijd en onverzettelijkheid om de dader te laten veroordelen.

Sebolds tweede roman The lovely bones  (2002), vertaald als De wijde hemel, werd een enorm succes. Ook van deze veelgeprezen roman is verkrachting het themaIn korte tijd belandde het boek boven aan de Amerikaanse bestsellerlijsten en werden er wereldwijd miljoenen exemplaren van verkocht. Het werd in 2009 onder de gelijknamige titel verfilmd door Peter Jackson. In 2007 schreef Sebold haar derde roman The almost moon,  vertaald als Schaduwmaan, over een dochter die haar oude dementerende moeder vermoordt.

Voor The lovely bones  ontving Sebold in 2002 de Bram Stoker Award en in 2003 de American Booksellers Association Book of the Year Award. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken